Limoen churros met chili-chocoladedip

RDP

Limoen churros met chili-chocoladedip
 Limoen churros met chili-chocoladedip
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
60 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

100g pure chocolade

50ml room

boter

100ml Heinz Mayonaise Original

2 limoenen

1 rode peper

125g suiker

200g bloem

100ml maïsolie

zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 80 °C.

2.
Zet een pannetje met water op hoog vuur, wacht tot het water kookt. Leg de limoenschillen 2 minuten in het water en laat ze vervolgens drogen op een velletje keukenpapier.
3.
Wanneer de schillen droog zijn, voeg deze dan samen met de suiker en mix deze fijn in een keukenmachine.
4.
Leg de limoensuiker op een bakplaat, om ze vervolgens nog 10 minuten in de oven te laten drogen. Haal vervolgens de suiker uit de oven en laat deze afkoelen.
5.
Zet nogmaals een pan op hoog vuur met daarin een kom met water die het water niet raakt (denk aan au bain-marie methode), en breng het water aan de kook. Leg chocolade in de kom, en roer af en toe totdat deze helemaal gesmolten is. Voeg vervolgens chilipeper en room toe, en breng op smaak met peper en zout.
6.
Zet het vuur uit, haal de kom uit de pan en voeg bloem toe aan de gesmolten chocolade. Blijf roeren totdat er een bal deeg ontstaat en voeg hier de Heinz Mayonaise Original aan toe. Blijf roeren totdat het een glad geheel is.
7.
Laat het mengsel afkoelen en vul vervolgens een spuitzak met een gekartelde mond.
8.
Verhit de frituurpan op 180 °C. Ondertussen kun je het gladde deeg in repen spuiten van ongeveer 5 cm, op een vel bakpapier.
9.
Pak vervolgens enkele repen voorzichtig op met een spatel en laat deze in het frituurvet zakken. Afhankelijk van hoe groot je frituurpan is, zullen er meer of minder repen tegelijk er in passen.
10.
Frituur de repen voor ongeveer 3 of 4 minuten, totdat deze goudbruin en krokant zijn. Laat deze churro's kort afkoelen en bestrooi met de limoensuiker. Serveer de churro's met de heerlijke chili-chocoladedip!