De Bombay burger

De Bombay burger
 De Bombay burger
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten + 30 minuten afkoelen
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 hamburgerbroodjes

handje paneermeel

400g rundergehakt

1 ei

Heinz Tomato Ketchup

sla

1 limoen

1 rode ui

1 rode peper

een halve komkommer

1 eetrijpe mango

2 tl garam masal

een halve tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

saffraandraadjes

peterselie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Maal de saffraandraadjes met een vijzel tot poeder. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de garam masala, het komijnpoeder, paprikapoeder en saffraan toe.
2.
Voeg het ei en paneermeel toe en meng dit goed door elkaar. Voeg extra paneermeel toe als het mengsel te nat is. Verdeel het mengsel in 4 delen en vorm burgers. Laat de burgers 30 minuten afkoelen in de koelkast.
3.
Bak de burgers in een grillpan tot ze de gewenste gaarte hebben.
4.
Hak de mango en komkommer in blokjes en snijd de rode ui en peper in dunne ringetjes. Doe dit allemaal samen in een kom en voeg hier wat peterselie en sap van de limoen aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
5.
Beleg de broodjes met sla, de hamburger, Heinz Tomato Ketchup, wat mango salsa en serveer.