Haal de burgers een half uur vantevoren uit de koelkast en strooi er peper en zout overheen.
2.
Pel de bosui, snijd deze in dunne ringetjes en doe ze in ijswater. Rasp de witte kool fijn en maak 100g aan met 50ml vocht van de zilveruitjes. Zet dit apart. Snijd de avocado en bewaar voor later.
3.
Bak de komijn in een droge pan en laat afkoelen. Vijzel dit grof en laat staan.
4.
Bak de lamsburgers in een grillpan. Halveer de broodjes en bestrijk ze met olijfolie. Grill de broodjes en zout na op de grillkant. Halveer het teentje knoflook en rasp dit over de grillzijde van de broodjes.
5.
Laat de witte kool uitlekken en meng dit met het komijnzaad. Doe 1 el witte kool op elk broodje en leg de burgers erop. Beleg vervolgens met de avocado en voeg peper, zout en bosui toe naar smaak. Serveer met Heinz Tomato Ketchup.