Ovengebakken aardappelpartjes

RDP

Ovengebakken aardappelpartjes
 Ovengebakken aardappelpartjes
PORTIES 6
BEREIDINGSTIJD
45-60
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

400 ml (1 fles) Heinz Tomato Ketchup Zero, zonder toegevoegde suikers en zout

6 middelgrote kruimige aardappelen

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel knoflookpoeder

½ theelepel paprikapoeder

½ theelepel chilivlokken (optioneel)

15 g fijngehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 200°C.

2.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3.
Was de aardappelen en snijd deze vervolgens in partjes.
4.
Doe de aardappelpartjes in een grote kom en voeg de olijfolie, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder en chilivlokken (optioneel) toe. Meng het geheel goed door elkaar heen en zorg dat elk aardappelpartje is bedekt met het kruidenmengsel.
5.
Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en plaats deze vervolgens in de oven. Bak de aardappelpartjes in 45 tot 60 minuten gaar, zodat de aardappelpartjes goudbruin en knapperig zijn. Voor extra knapperigheid wordt aangeraden om de aardappelpartjes halverwege de baktijd om te draaien.
6.
Haal de aardappelpartjes uit de oven, bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer met Heinz Tomato Ketchup Zero. Breng naar eigen wens op smaak met peper en zout. Eetsmakelijk!