Chocolade mayonaise cupcakes

RDP

Chocolade mayonaise cupcakes
 Chocolade mayonaise cupcakes
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
45 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

250ml melk

1 el roomboter

240ml Heinz Mayonaise Original

200g suiker

250g poedersuiker

260 bloem

50g cacaopoeder

2 tl bakpoeder

1 tl baking soda

1/2 tl zout

3 tl vanille-extract

bosbessen

evt. voedselkleurstof

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pak een cupcakevorm en doe er papieren vormpjes in.

2.
Zeef de cacaopoeder, bloem, bakpoeder, baking soda, suiker en zout boven een kom. Doe de Heinz Mayonaise Original, 240ml melk en 2 tl vanille-extract in een apart kom en mix in 2 minuten tot een mooi geheel.
3.
Doe de natte en droge ingrediënten in 1 kom en mix 3-5 minuten.
4.
Verdeel het beslag over de cupcakevorm zodat de vormpjes voor iets meer dan de helft gevuld zijn.
5.
Bak de cupcakes in 18-20 gaar. De cupcakes zijn gaar wanneer je met een satéprikker in het midden van een cupcake kan prikken en de prikker er schoon uit komt.
6.
Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker, roomboter, 10ml melk en 1 tl vanille-extract in een kom. Voeg eventueel wat voedselkleurstof toe met een beetje water.
7.
Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Wanneer ze zijn afgekoeld, bestrijk met glazuur en garneer met bosbessen.