Spaghetti frutti di mare

RDP

Spaghetti frutti di mare
 Spaghetti frutti di mare
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

300g verse spaghetti

8 reuzengarnalen

300g calamares

100g feta

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

2 venkels

2 teentjes knoflook

hand vol trostomaten

1 chili peper

1 lente-ui

verse oregano

takje tijm

verse peterselie

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 180 graden

2.
Verwijder het groen van de venkel, snijd de rest in grote stukken en leg ze in een ovenschaal samen met een teentje knoflook en een takje tijm. Doe er een eetlepel olijfolie bij en meng alles door elkaar. Brengop smaak met peper en zout en doe het water erbij.
3.
Zet in de oven voor 10 minuten. Doe daarna de kleine tomaatjes in de ovenschaal en zet de nog eens 10 minuten in de oven.
4.
Snijd een chili peper en een teentje knoflook fijn. Bak aan in en scheut olijfolie.
5.
Snijd het wit van de lente-ui fijn en voeg bij de peper en knoflook. Het groen van de lente-ui bewaar je voor later.
6.
Bak de calamares en de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe de Heinz Traditional Pastasaus erbij.
7.
Zet een kookpan met water en een snuf zout op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een lepel van het kookwater toe aan de saus. Giet de pasta af en voeg bij de saus.
8.
Haal de venkel en de tomaatjes uit de oven.
9.
Pluk de takjes oregano en snijd het groen van de lente-ui fijn.
10.
Doe de pasta in een kom, leg de venkel en de tomaatjes erbij, verkruimel de feta erover en werk af met oregano, lente-ui, wat venkel groen en verse peterselie.