Pasta met gehaktballetjes, pancetta en parmezaan

RDP

Pasta met gehaktballetjes, pancetta en parmezaan
 Pasta met gehaktballetjes, pancetta en parmezaan
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

500g (vlinder)pasta

150g pancetta

400g rundergehakt

75g Parmezaanse kaas

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

250g cherrytomaten (aan tak)

350g groene asperges

1 courgette

1 teentje knoflook

25ml olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2.
Pers de knoflook en roer door de olijfolie. Spoel de tomaten af onder de kraan, maar laat ze aan de tak zitten. Spoel de asperges af en snijd de onderkant er af.
3.
Pak een grote ovenschaal of een bakplaat en bedek de bodem met bakpapier. Leg de tomaten en de asperges op het bakpapier en giet de knoflookolie er overheen. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groente 15 minuten in de oven.
4.
Snijd de pancetta in kleine stukjes en voeg hier het gehakt en de geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Kneed dit mengsel en draai er balletjes van.
5.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en gaar de balletjes in ongeveer 10 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6.
Snijd de courgette in blokjes en bak deze ongeveer 5 minuten aan. Voeg hier de Heinz Traditional Pastasaus aan toe en laat enkele minuten meebakken.
7.
Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep enkele lepels pastasaus over elk bord en verdeel de asperges. Leg hier de gehaktballetjes bij en voeg tot slot enkele geroosterde tomaten toe.