Heinz Netherlands | Veelgestelde vragen

FAQs

Als je een vraag hebt over ons bedrijf, één van onze producten, of de manier waarop we heerlijk eten maken, kan je de informatie die je zoekt hier misschien vinden.
Het Heinz Consumentenservice team heeft hier antwoord gegeven op enkele van de vragen die we het meest ontvangen van jullie, de mensen die onze producten kopen. Indien je het antwoord op je vraag hier niet kan vinden, neem dan contact met ons op.

Wat betekent '57 varieties' op de Heinz labels?
Toen onze oprichter, Henry J. Heinz, in 1896 met een trein door New York City reed, zag hij een bord wat 21 schoenstijlen adverteerde, wat hij een goed idee vond. Hoewel Heinz toentertijd al meer dan 60 producten produceerde, vond hij 57 een geluksnummer. Vanaf die dag begon hij de slogan '57 varieties' te gebruiken in al zijn advertenties. Vandaag de dag heeft het bedrijf over de hele wereld al meer dan 5,700 producten, maar we gebruiken nog steeds het magische nummer '57'. Lees meer over Heinz en onze geschiedenis.
Hoe kom ik erachter waar ik mijn favoriete Heinz producten kan kopen?
Omdat we een favoriet zijn in vele markten, verkopen de meeste supermarkten onze producten. Indien je vind dat de selectie Heinz producten die ze bij jou in de buurt aanbieden te beperkt is, neem dan contact op met de Heinz Consumentenservice.
Wie kan mij helpen met algemene vragen over producten en label informatie?
Onze Heinz Consumentenservice kan helpen antwoord te geven op deze vragen. Als je vragen hebt, bel dan 0800-0234 888 of neem contact op via ons online formulier.
Stopt Heinz wel eens met het maken van bepaalde producten?
Af en toe besluiten we een product in ons assortiment niet meer te produceren. Dit gaat vaak gepaard met de ontwikkeling van een nieuw recept, of komt doordat het product een limited edition was. We zijn altijd bezig met het herzien van ons assortiment, en ook met het updaten en verbeteren van onze recepten.
Wie kan mij helpen met specifieke voedingsvragen over Heinz producten?
Ons team van ervaren voedingsdeskundigen zijn beschikbaar om specifieke voedingsgerichte vragen te beantwoorden. Bel onze Heinz Consumentenservice op 0800-0234 888, of neem contact op via ons online formulier en wij kunnen je helpen. Onthoud dat je altijd duidelijk moet aangeven om welk label het gaat wanneer je op zoek bent naar informatie over ingrediënten en voedingswaarden.
Gebruikt Heinz genetisch gemodificeerd (GM) voedsel om zijn producten te maken?
Heinz blijft toegewijd aan het nemen van alle mogelijke stappen die ervoor moeten zorgen dat Heinz producten vrij blijven van ingrdiënten die afgeleid worden van genetisch gemodificeerde gewassen. Waar het mogelijk is dat GM material aanwezig is, of waar ingrediënten afgeleid worden van soja of maïs, kopen wij non-GM ingrediënten waarvan de identiteit bewaard blijft, bij zorgvuldig gecontroleerde leveranciers. Ook worden er onafhankelijke testen gedaan.
Als ik naar het buitenland ga, kan ik dan Heinz producten kopen in de winkels?
Als een bedrijf wereldwijd opereert, kan je in veel landen een internationaal assortiment Heinz producten vinden. Sommige van onze welbekende producten, zoals onze Basis Tomaten Producten, zal je in het buitenland moeilijker kunnen vinden.
Wat is lycopeen?
Lycopeen is een natuurlijk, rood pigment wat tomaten hun kleur geeft. Bewijs suggereert ook dat het een krachtige anti-oxidant is met potentieel positieve effecten op je gezondheid. Het meeste van de lycopeen in ons dieet komt van tomaten. Om het je lichaam makkelijker te maken lycopeen te absorberen, eet je het beste gekookte tomaten.
Welke kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen worden in Heinz producten gebruikt?
Waar mogelijk gebruiken we geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen in onze producten. Kijk altijd op het label voor de volledige informatie over ingrediënten en voedingswaarden.
Hoe lang kan ik een open blik Heinz Beans bewaren? Kan ik ze bewaren in het geopende blik?
Het is het beste om de inhoud van het blik in een schoon bakje te doen met een luchtdicht deksel. Bewaar het bakje in de vriezer en zorg ervoor dat je de beans binnen 2 dagen op eet. Kijk altijd op het label voor informatie over het bewaren van je product.
Is het waar dat er veel zout in sommige Heinz producten zit?
Heinz heeft versies met minder suiker & zout en light versies van enkele van onze populairste producten, zoals onze Heinz Tomato Ketchup. Deze recepten bevatten geen kunstmatige zoetstoffen en bevatten minstens 25% minder zout dan de standaard recepten. Heinz is al lang toegewijd aan de progressieve zout vermindering in producten. De laatste jaren is Heinz druk geweest met het verminderen van zout in onze populairste producten, onderdeel van een programma wat al meer dan 25 jaar geleden startte. De hoeveelheid zout in Heinz Tomato Ketchup is bijna 40% gedaald, terwijl we je nog steeds voorzien van de heerlijke smaak. Ook de hoeveelheid zout in Heinz Beans is bijna 50% gedaald in 10 jaar. Dit komt allemaal overeen met de veranderingen in de voorkeuren van consumenten, terwijl we nog steeds de smaak aanbieden waar consumenten van houden.
Kunnen Tomato Ketchup flessen gerecycled worden?
Ja, Heinz Tomato Ketchup flessen zijn gemaakt van een plastic wat PET heet, wat helemaal gererycled kan worden.
Voorziet Heinz scholen van informatie over het bedrijf voor projecten?
Je kan voldoende informatie over het bedrijf vinden op deze website, inclusief de volledige geschiedenis, informatie over merken en nieuws.
Hoeveel bonen zitten er ongeveer in één blik?
Er zitten ongeveer 465 bonen in een standaard blik van 415g.
One trust Button