Vurige spinaziesoep

RDP

Vurige spinaziesoep
 Vurige spinaziesoep
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

390g Heinz Tomato Blokjes met Knoflook

500ml bouillon (groente of kip)

400g spinazie

1 ui

2 cm gember

3 groene pepers

1 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

1 tl suiker

1 tl harissapasta (of rode peper)

crème fraîche (of room)

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Snipper de uit en snijd de gember. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui aan. Voeg na een minuut alle specerijen toe en bak deze kort mee.
2.
Blus na een minuut af met de bouillon. Voeg de suiker toe en breng aan de kook.
3.
Doe alle spinazie in de pan en breng opnieuw aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
4.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
5.
Voeg de Heinz Tomato Blokjes met Knoflook en harissapasta toe en breng terug aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
6.
Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer met een lepel crème fraîche en brood.