Gehaktballetjes in tomatensaus met rijst

RDP

Gehaktballetjes in tomatensaus met rijst
 Gehaktballetjes in tomatensaus met rijst
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 Minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

400 g mager rundergehakt

40 g verse broodkruimels

1 kleine rode ui, fijngesneden

1 ei, lichtgeklopt

Olijfolie om mee te koken

1 el gehakte peterselie, plus extra om te serveren

1 kleine wortel, fijn in blokjes gesneden

1 kleine bleekselderij, fijngesneden

1 kleine ui, fijngesneden

1 laurierblad

520g Heinz Tomato Frito 350g

1 el balsamicoazijn

Gestoomde bruine rijst

BEREIDINGSWIJZE
1.

Voeg het gehakt samen met de broodkruimels, peterselie en ui, en voeg voldoende ei toe zodat het geheel een stevig mengsel wordt.

2.
Maak je handen nat en rol volle eetlepels van het mengsel in 20 ballen. Leg de ballen op een bakplaat.
3.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in twee porties in circa 8 minuten goudbruin.
4.
Doe alle gehaktballetjes terug in de pan en voeg gesneden groenten en het laurierblaad toe. Kook 3 minuten totdat alles zacht is. Voeg de Heinz Tomato Frito en de balsamicoazijn toe en laat op middelhoog vuur 10-15 minuten sudderen tot de saus dik en rijk is.
5.
Serveer de gehaktballetjes op wat gestoomde bruine rijst, en bestrooi met peterselie.