Couscous

Couscous
 Couscous
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

100 g sperziebonen, topjes eraf en in stukjes van 4 cm

1 kleine winterwortel, in plakjes van 1 cm

1 1/2 el olijfolie om in te bakken

1 kleine courgette, in halve plakjes

350 g Heinz Tomato Frito

300 g couscous

1 blik kikkererwten van 400 g, uitgelekt

60 g abrikozen, in stukjes

100 g zwarte ontpitte olijven, gehalveerd

3 el amandelschaafsel

100 g feta, verkruimeld

BEREIDINGSWIJZE
1.

Breng een pan met ruim water op middelhoge temperatuur aan de kook en kook de sperziebonen in 5 minuten gaar. Kook de wortels de laatste 2 minuten mee. Spoel af met koud water en zet opzij.

2.
Verwarm de olijfolie op middelhoge temperatuur in een grote koekenpan en fruit onder regelmatig roeren de uien met de ras el hanout. Voeg dan de courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
3.
Voeg de Heinz Tomato Frito, sperziebonen en wortel toe, roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de saus dan ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
4.
Wel de couscous in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer dan de kikkererwten, abrikozen en olijven erdoor, dek de schaal af en houd de couscous warm tot het amandelschaafsel klaar is.
5.
Rooster het amandelschaafsel op middelhoge temperatuur in een droge koekenpan goudbruin.
6.
Verdeel de couscous over 4 borden, schep de saus erover en garneer met het amandelschaafsel en de feta.