Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Perzische Zomer Tosti

Ingrediënten:

1 aubergine

1 courgette

Olijfolie

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1/2 theelepel kurkuma

Peper

Handje walnoten

Verse peterselie (half bosje)

Verse munt (blaadjes van een aantal takjes)

Turkse fetakaas

1 rode paprika

1 Turks Brood

Heinz Tomato Ketchup 50% minder suikers & zout*

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Methode:

  1. Snij de aubergine en courgette in dunne plakken en marineer met peper, kurkuma, paprikapoeder en olijfolie. Pak je grillpan of koekenpan en bak de groenten aan beide kanten gaar.
  2. Hak de kruiden fijn en breek de walnoten grof. De paprika wordt in dunne reepjes gesneden en de fetakaas laat je eerst uitlekken en vervolgens brokkel je deze in een kom. Zet apart.
  3. Zet je grill apparaat aan en begin met beleggen van het Turks brood. Begin met de gebrokkelde fetakaas (zodat het goed kan smelten en bouw vervolgens op met de kruiden, gebrokkelde walnoot, reepjes paprika en gegrilde groenten.
  4. Tijd om te grillen en smullen!

    PS. Het is heerlijk om bij deze hartige tosti partjes frisse, zoete watermeloen te serveren

 

*50% minder suiker en zout in vergelijking tot de traditionele variant Heinz Tomato Ketchup

 

print