Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Empanada Bolognese

Ingrediënten:

100 gr bloem

75 gr polenta (maismeel)

50 gr ongezouten boter

2 eieren

Snufje zout

2 eetlepels koud water

1 pot Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese

Verse peterselie

Peen (julienne gesneden)

  • Porties: 8 - 10 empanadas
  • Bereidingstijd: 60 minuten

Methode:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden
  2. Mix de bloem en polenta in een kom
  3. Voeg een ei, snufje zout en de boter toe. Kneed het deeg een paar minuten. Je houdt een kruimelig geheel over. Voeg voorzichtig het water toe en blijf kneden totdat je een deegbal overhoudt.
  4. Strooi wat bloem over je werkblad/tafelblad en rol het deeg zo dun mogelijk uit (3-4mm). Met een ronde vorm (bijv. een kom met ongeveer 15cm diameter) haal je rondjes uit het deeg. Overgebleven deeg kun je uiteraard weer kneden en uitrollen, om zo nog meer ronde vormen eruit te halen.
  5. Schep 2-3 theelepels Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese, paar blaadjes verse peterselie en peen julienne in het midden van een ronde vorm en vouw deze dicht als een envelop. Met een vork druk je zachtjes op de rand om de empanada te sluiten en de bekende streepjes te maken. Herhaal dit bij alle ronde vormen.
  6. Plaats de empanadas voorzichtig op een vel bakpapier en bestrijk met wat opgeklopt ei.
  7. Bak de empanadas goudbruin in 30 minuten en geniet!

 

print