Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Bulgur Salade recepten

Bulgur Salade

Ingrediënten:

1 pot Heinz Seriously Good Pastasaus Arrabiata

300 gr bulgur

1 rode paprika

1 gele paprika

3-4 tomaten

1-2 bosui

1 komkommer

Peterselie

Munt

Granaatappelpitjes

Limoen

Olijfolie

Zout & peper

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30 min

Methode:

1. Kook de bulgur gaar op middelhoog vuur gedurende 8-10min

2. Hak de paprika, bosui en tomaten in kleine blokjes

3. Snij de komkommer door de helft en verwijder alle pulp. Snij de komkommer in kleine blokjes en zet apart in een kom

4. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en mix met de fijngesneden komkommer. Besprenkel met het sap van een halve limoen en mix de granaatappelpitjes mee (let op: bewaar wat pitjes voor garnering)

5. Doe wat olijfolie in een pan en bak de tomaat, bosui en paprika 2-3 minuten. Zet het vuur wat lager en voeg de Heinz Seriously Good Pastasaus Arrabiata toe. Zodra de saus suddert voeg je de gekookte bulgur toe en op laag vuur mix je de bulgur goed met de saus. Haal hierna van het vuur en laat de bulgur afkoelen.

6. Zodra je bulgur afgekoeld is kun je de komkommer/kruidenmix erdoorheen roeren. Besprenkel de bulgur salade met de tweede helft van de limoen en voeg zout en peper toe naar smaak. Garneer met granaatappelpitjes en smullen!

 

TIP: Vul sla blaadjes met een schepje bulgur salade. Zo heb je ook een leuk feestelijk hapje voor je gasten!

print