Mediterraanse tosti met gegrilde spitskool en granaatappel

RDP

Mediterraanse tosti met gegrilde spitskool en granaatappel
 Mediterraanse tosti met gegrilde spitskool en granaatappel
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 boterhammen

8 sneden Coppa di Parma

20g feta

Heinz Tomato Ketchup 50% Minder Suikers & Zout

2 zoete puntpaprika's

1 spitskool

2 lente-uitjes

een halve granaatappel

15 blaadjes koriander

2 snufjes komijn

citroensap naar smaak

10 cashew noten

2 el olijfolie

peper

BEREIDINGSWIJZE
1.
Stook de barbecue heet tussen de 200°C en 250°C. Indien je geen barbecue hebt, kan je ook een koekenpan gebruiken.
2.
Plaats de puntpaprika's tussen de kolen tot het vel zwartgeblakerd is. Haal ze uit het vuur en laat ze afkoelen. Verwijder het vel van paprika's wanneer ze zijn afgekoeld.
3.
Leg het rooster op de barbecue en snijd ondertussen de spitskool in 2 gelijke stukken. Wrijf deze in met olijfolie en plaats op de vlakke zijde van de barbecue. Grill tot de onderzijde goudbruin kleurt en grill de lente-ui even mee.
4.
Neem een boterham en leg hier 2 sneden Coppa di Parma op. Leg hier dunnen plakjes feta op en vul aan met koriander naar smaak.
5.
Ontpit een puntpaprika en leg deze open over de feta. Besprenkel met wat komijn en leg nog 2 sneden Coppa di Parma op de tosti. Dek af met een tweede boterham.
6.
Herhaal stap 4 en 5 voor de tweede tosti en bestrijk beide tosti's met olijfolie en grill ze goudbruin op de barbecue.
7.
Trek de bladeren van de spitskool uiteen en leg in een kom en sprenkel er wat citroensap en peper over.
8.
Snipper de lente-ui, bak de cashewnoten aan en ontpit de granaatappel. Voeg dit toe aan de kom en meng de salade goed door elkaar.
9.
Serveer de tosti en de salade met Heinz Tomato Ketchup 50% Minder Suikers & Zout.