Zelfgemaakte mini margherita pizza's

RDP

Zelfgemaakte mini margherita pizza's
 Zelfgemaakte mini margherita pizza's
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
25 minuten + 45 minuten rijzen
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

250g mozzarella

2el Heinz Tomato Ketchup

375g sterk broodmeel

7g snelwerkend gist

2 el passata

20 cherrytomaatjes

1 el olijfolie

1 el zout

basilicum

BEREIDINGSWIJZE
1.
Meng het broodmeel, het gist en het zout in een grote kom en maak een put in het midden. Giet hier de olijfolie en 240ml lauw water bij. Roer door met een houten lepel om een kleverig deeg te vormen.
2.
Bestrooi je aanrecht licht met bloem en kneed het deeg hier 10 minuten op, tot het glad en elastisch is. Leg het deeg in een schaal met vershoudfolie en laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
3.
Meng de Heinz Roasted Garlic & Sundried Tomato Ketchup met de passata en leg apart om de pizza mee te beleggen.
4.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
5.
Klop de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 ballen. Maak elke deegbal plat met de palm van je hand en rol uit met een deegroller tot het een halve cm dik is.
6.
Plaats de bodems op bakplaten en beleg met tomatensaus, mozzarella en cherrytomaatjes. Bak 8-10 minuten en serveer met olijfolie en basilicum.