Italiaanse focaccia burger

RDP

Italiaanse focaccia burger
 Italiaanse focaccia burger
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
50 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

1 focaccia brood

1 snee brood

1 steak

1 bol mozzarella

Heinz Tomato Ketchup

1 sinaasappel

1 puntpaprika

1 aubergine

1 citroen

1 rode ui

1 bol knoflook

1 takje tijm

1 el tijm

1 el Italiaanse kruiden

1 el olijfolie

basilicum

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel en doe in een vijzel. Voeg hier de Italiaanse kruiden en een el tijm aan toe. Breng op smaak met peper en zout en stamp tot een fijne mix.
2.
Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en leg 10 minuten tussen de kolen van de barbecue.
3.
Leg de puntpaprika op het rooster van de barbecue en laat het vel zwart worden onder regelmatig draaien. Doe de puntpaprika wanneer klaar in een potje en dek af met aluminiumfolie. Laat dit 5 minuten staan en haal vervolgens het vel van de paprika af. Snijd open en verwijder de pitten.
4.
Snijd de aubergine en de ui in plakken en grill deze op de barbecue. Breng op smaak met peper en zout.
5.
Druppel wat olijfolie op de snee brood en leg op de barbecue. Leg het brood wanneer krokant op een plank en snijd fijn.
6.
Haal de knoflook van de barbecue en plet 2 teentjes. Doe dit bij het fijngesneden brood en voeg het takje tijm toe.
7.
Wrijf de steak in met de kruidenmix die je bij stap 1 hebt gemaakt en grill de steak op de barbecue. Haal van de barbecue en laat 5 minuten rusten.
8.
Snijd een rechthoek uit het focaccia brood en snijd deze doormidden. Wrijf in met olijfolie en grill op de barbecue.
9.
Snijd de steak en de mozzarella in fijne plakjes. Beleg je focacciabrood met Heinz Tomato Ketchup, paprika, aubergine, rode ui, mozzarella en de steak. Garneer met het krokante knoflookmengsel, verse basilicum en extra Heinz Tomato Ketchup.