English breakfast hotdog

English breakfast hotdog
 English breakfast hotdog
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 witte pistolets

4 plakken ontbijtspek

4 dunne kipworstjes

4 eieren

1 grote kop sterke koffie

Heinz Tomato Ketchup

Heinz [Seriously] Good Mayonaise

12 kerstomaatjes

peper en zout

olie

BEREIDINGSWIJZE
1.
Verwarm je BBQ tot ongeveer 200 °C en plaats er een gietijzeren bakplaat op. Een alternatief is om dit recept te maken met een koekenpan op een fornuis.
2.
Leg het ontbijtspek in de koffie en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Halveer ondertussen de kerstomaatjes.
3.
Klop de eieren en voeg zout en peper toe naar smaak.
4.
Giet wat olie op de bakplaat en plaats hier de tomaten op met de platte zijde naar beneden. Laat garen tot ze loskomen van het gietijzer, ze zien er dan licht aangebrand uit.
5.
Plaats het spek op de bakplaat en bak deze krokant. Ondertussen gaar je ook de worsten.
6.
Wanneer de tomaten en spek klaar zijn, leg je deze apart. Bak dan de eieren op de bakplaat. Snijd de broodjes open, wrijf ze in met wat olijfolie en bak ze krokant.
7.
Neem het broodje en leg er een stuk omelet op. Leg vervolgens op één zijde van het broodje de worst en een stuk spek. Vouw de hotdog dicht en leg wat tomaatjes op de worst. Werk af met Heinz Tomato Ketchup en Heinz [Seriously] Good Mayonaise naar smaak.