BBQ spareribs

RDP

BBQ spareribs
 BBQ spareribs
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
25 minuten + 2-3 uur in de oven
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

1,5-2kg varkensribben

80ml Heinz Classic Barbecue Sauce

150ml appelsap

2 lente-uitjes

1 rode peper

4 el vijfkruidenpoeder

2 stuks steranijs

40ml honing

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg wat aluminiumfolie op een grillpan en leg de ribben op het folie en wrijf in met olijfolie en 2 el vijfkruidenpoeder.
2.
Snijd de uitjes en de peper fijn en doe deze samen met wat zout en peper over de ribben. Leg nog een laag folie over de ribben en vouw tot een strak pakketje. Bak 2-3 uur in de oven.
3.
Doe de appelsap, steranijs, honing, Heinz Classic Barbecue Sauce en 2 el vijfkruidenpoeder in een pan en breng aan de kook. Laat sudderen totdat het een dik glazuur is en aan de achterkant van de lepel blijft plakken.
4.
Open het aluminiumpakketje, haal de ribben er uit en bestrijk ze volledig met het glazuur. Bak de ribben op medium-hete barbecue kolen.
5.
Blijf het glazuur over de ribben doen tot het glazuur op is. Serveer de ribben met je favoriete bijgerechten.