Thaise kipburger met avocadomayonaise

RDP

Thaise kipburger met avocadomayonaise
 Thaise kipburger met avocadomayonaise
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 burgerbroodjes

50g broodkruim

400g kippendijen

1 ei

2 el Heinz Mayonaise Original

100g avocado

1 limoen

sla

tomaat

2 teentjes knoflook

1 chilipeper

12g koriander

7g komijn

12g sesamzaadjes

1 tl sesamolie

chilipoeder

olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
1.

Hak de chilipeper, knoflook en 10g koriander. Doe dit in een kom samen met 5g komijn, 10g sesamzaadjes, broodkruim en wat geraspte limoen. Meng dit kort door elkaar.

2.
Klop het ei in een apart bakje en voeg samen met de kip toe aan de kom met kruiden. Meng dit tot een geheel en verdeel in 4 gelijke delen. Vorm burgers en zet ze koel weg.
3.
Verwijder de schil en de pit van de avocado en hak hem grof. Meng met de Heinz Mayonaise Original, de rest van de koriander en wat chilipoeder.
4.
Grill de burger in wat olijfolie tot deze gaar en goudbruin van kleur is. Rooster in dezelfde pan het brood.
5.
Stel de burger samen en voeg sla en tomaat toe naar smaak.