Kikkererwtenburger met harissamayonaise

Kikkererwtenburger met harissamayonaise
 Kikkererwtenburger met harissamayonaise
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
25 minuten + 1 uur wachttijd
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 hamburgerbroodjes

50g paneermeel

150g Heinz [Seriously] Good Mayonaise

60g Heinz Tomato Ketchup

400g kikkererwten

100g maïs

1 citroen

tomaat

sla

25g bloem

1 rode ui

1 teentje knoflook

2 el peterselie

1/2 tl paprikapoeder

1/2 tl koriander

1/2 tl komijn

chilipoeder

40g harissapasta

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Giet de kikkererwten af en doe ze in een keukenmachine. Snijd de rode ui grof en pers de knoflook, voeg dit toe aan de kikkererwten.
2.
Voeg vervolgens het paprikapoeder, de koriander, de komijn, wat geraspte citroenschil, bloem, paneermeel en wat chilipoeder en zout toe.
3.
Pulseer dit mengsel tot alles gemengd, maar niet glad is. Voeg hier de maïs en peterselie aan toe en pulseer nogmaals grof.
4.
Verdeel in vier gelijke delen en vorm tot burgers. Zet de burgers vervolgens minstens een uur in de koelkast.
5.
Meng de Heinz [Seriously] Good Mayonaise, de Heinz Tomato Ketchup en de harissapasta. Laat dit mengsel 30 minuten rusten.
6.
Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de burgers tot ze krokant zijn. Haal de burgers uit de pan en bak de broodjes kort aan in dezelfde pan.
7.
Stel de burger samen met wat sla, tomaat, de burger en de harissamayonaise.