Kikkererwtenburger met burgersaus

RDP

Kikkererwtenburger met burgersaus
 Kikkererwtenburger met burgersaus
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
25 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

220 ml (1 fles) Heinz Burger Sauce

400 g kikkererwten (blik)

1 rode ui

1 teentje knoflook

½ theelepel gemalen koriander

100g maïs

25 g bloem

50 g paneermeel

100 g maïs

15 g peterselie

2 eetlepels olijfolie

4 hamburgerbroodjes

Toppings naar keuze (ijsbergsla, tomaat)

BEREIDINGSWIJZE
1.

Giet de kikkererwten af en pureer ze in een keukenmachine. Snijd de rode ui en de knoflook grof en voeg dit vervolgens ook toe aan de keukenmachine.

2.
Voeg het paprikapoeder, koriander, geraspte citroenschil, bloem en paneermeel toe aan het mengel en pulseer dit tot alles gemend is. Voeg daarna de maïs en de peterselie toe en pulseer kort, zodat het een grof mengsel vormt.
3.
Verdeel het mengsel in vier gelijke delen en vorm tot burgers. Zet de zelfgemaakte burgers vervolgens minimaal een uur in de koelkast.
4.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de burgers tot ze krokant zijn. Haal de burgers uit de pan en bak de hamburgerbroodjes kort aan in dezelfde pan.
5.
Stel de hamburgerbroodjes samen met wat ijsbergsla, tomaat, de zelfgemaakte burger en Heinz Burger Saus.