Club sandwich met maple glazed ham, appel en zoetzure rode biet

RDP

Club sandwich met maple glazed ham, appel en zoetzure rode biet
 Club sandwich met maple glazed ham, appel en zoetzure rode biet
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
40 minuten + 1 uur marineren
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

3 sneetjes donker waldkorn brood

1 stuk Breydel ham

1 ei

Heinz Mayonaise Original

1 kleine rode biet

1 appel

sla

1 kleine ui

1 el suiker

3 el bloem

1 el bakpoeder

50ml witte azijn

1 el ahornsiroop

1/2 flesje ijskoud bier

tijm

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Was en schil de rode biet.

2.
Zet een pan op het vuur met de azijn, 50ml water en de suiker. Breng het mengsel tot het kookpunt zodat de suiker oplost. Breng op smaak met peper en zout.
3.
Snijd de biet in dunne plakjes en marineer minimaal een uur in het suikermengsel.
4.
Snijd de appel in dunne plakjes, snijd de ui in ringen en was de sla.
5.
Verwarm een frituurpan tot 180 °C. Maak een tempura beslag door het ei te mengen met het bakpoeder en de bloem. Breng op smaak met peper en zout en giet het bier erbij. Klop tot een beslag.
6.
Doop de uienringen in het beslag en doe in de frituur tot ze krokant zijn.
7.
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Grill de ham in de pan en bestrijk wanneer gaar met de ahornsiroop en een paar blaadjes tijm.
8.
Rooster de boterhammen. Smeer het brood in met Heinz Mayonaise Original en beleg met de ham, sla, rode biet, appel en uienringen.