Mexicaanse rijstschotel met kip en chorizo

RDP

Mexicaanse rijstschotel met kip en chorizo
 Mexicaanse rijstschotel met kip en chorizo
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
35 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

350g langkorrelrijst

250g kip

100g chorizo

1 pot Heinz Tomato & Basil Pastasaus

250g rode bonen

200g maïs

3 lente-uitjes

1 limoen

1 el olijfolie

koriander

BEREIDINGSWIJZE
1.

Snijd de kip in blokjes van 2 bij 2 cm en snijd de chorizo in plakjes van een halve cm. Doe de olijfolie in een diepe pan, voeg de kip en de chorizo toe en bak krokant. Haal uit de pan en leg apart.

2.
Bak de rijst aan in dezelfde pan, blus met 400ml water en voeg de Heinz Tomato & Basil Pastasaus toe. Zet het deksel voor de helft op de pan en kook de rijst tot wanneer hij gaar is en het vocht verdwenen is.
3.
Snijd de lente-ui fijn en roer samen met de maïs en de bonen door de rijst. Voeg de kip en chorizo opnieuw toe aan het mengsel en doe er wat limoensap over.
4.
Garneer met koriander en serveer.