Linzenschotel met gehaktballetjes

RDP

Linzenschotel met gehaktballetjes
 Linzenschotel met gehaktballetjes
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

300g gehakt

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

2 blikken linzen (uitlekgewicht per blik 265g)

2 paprika's

1 wortel

2 uien

1 teentje knoflook

2 el Baharat kruiden

1 tl komijnpoeder

peterselie

olijfolie

zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Doe het gehakt in een kom en voeg de Baharat kruiden en wat zout toe. Meng goed en vorm 12 balletjes van het gehakt.

2.
Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en bak de balletjes binnen een paar minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg apart, het is niet erg als ze nog niet gaar zijn.
3.
Schrap de wortel en spoel af onder de kraan. Snijd de wortel en paprika in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook.
4.
Doe de wortel en de ui in de hapjespan en voeg het komijnpoeder toe. Bak een minuut of 5 en voeg dan ook de paprika en de knoflook toe. Schep alles om en bak nog een paar minuten.
5.
Voeg vervolgens de Heinz Traditional Pastasaus en de gehaktballetjes toe en schep alles om. Laat het geheel 10 minuten zacht sudderen.
6.
Doe de linzen in een zeef en spoel ze af onder de kraan. Voeg ze dan toe aan de pan en schep alles goed door en verwarm nog 1 minuut.
7.
Serveer de linzenschotel en garneer met peterselie.