Italiaanse pasta met gerookte pecorino en gremolata

RDP

Italiaanse pasta met gerookte pecorino en gremolata
 Italiaanse pasta met gerookte pecorino en gremolata
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

500g verse pappardelle

4 verse sneden buikspek

50g gerookte pecorino

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

2 zoete puntpaprika's

2 gele courgettes

1/2 teentje geperste knoflook

1 tl geraspte limoenschil

3 el peterselie

Italiaanse kruiden

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg hieraan een handjevol zout toe en kook de pappardelle volgens de instructies op de verpakking.

2.
Rooster de zoete puntpaprika boven een heet vuur tot de schil zwart kleurt.
3.
Snijd de courgette in schijfjes van ongeveer een halve cm. Besprenkel met zout en olie en rooster de courgette tot ze een lichte goudbruine kleur hebben. Snijd vervolgens in kwartjes.
4.
Wrijf de spekreepjes in met italiaanse kruiden en bak in een pan met een klein beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
5.
Terwijl de groenten en het spek garen bereid je gremolata met gerookte pecorino. Plet een half teentje knoflook, voeg hieraan de fijngesneden peterselie en de limoenschil toe. Rasp hierin de gerookte pecorino naar smaak.
6.
Snipper de spekreepjes met Italiaanse kruiden en voeg hieraan de groenten toe in kleine stukken. Voeg Heinz Traditional Pastasaus toe en laat nog 2 minuten sudderen.
7.
Meng de pappardelle met de saus en voeg hier de gerookte pecorino gremolata aan toe.