Empanada bolognese

Empanada bolognese
 Empanada bolognese
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
60 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

50g ongezouten boter

2 eieren

1 pot Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese

75g polenta

100g bloem

peen (julienne gesneden)

peterselie

zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.
Mix de bloem en de polenta in een kom. Voeg 1 ei, wat zout en de boter toe en kneed enkele minuten. Wanneer het deeg wat kruimelig wordt, voeg je 2 el water toe en blijf je kneden tot je een deegbal overhoudt.
3.
Strooi wat bloem over je werk-/tafelblad en rol het deeg uit tot 3-4 mm. Haal rondjes uit het deeg met een vorm, bijvoorbeeld een ronde kom van 15cm Ø.
4.
Schep 2-3 tl Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese, een paar blaadjes peterselie en wat peen julienne in het midden van een deegrondje en vouw deze dicht. Met een vork druk je zachtjes op de rand om de empanada te sluiten en de streepjes er in te maken.
5.
Wanneer je dit bij elke empanada hebt gedaan, plaats dan de empanada's op een vel bakpapier. Klop het andere ei en bestrijk de empanada's hiermee.
6.
Bak de empanada's goudbruin in 30 minuten en serveer.