Bulgur salade

RDP

Bulgur salade
 Bulgur salade
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

300g bulgur

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

1 rode paprika

1 gele paprika

3-4 tomaten

1-2 bosuitje(s)

1 komkommer

granaatappelpitjes

peterselie

munt

limoen

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Kook de bulgur volgens de aanwijzinge op de verpakking.

2.
Hak de paprika, bosui en tomaten in kleine blokjes.
3.
Snijd de komkommer door de helft en verwijder alle pulp. Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes en leg apart.
4.
Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en meng door de komkommer. Besprenkel met wat sap van een halve limoen en mix 3/4 van de granaatappelpitjes er door heen.
5.
Doe wat olijfolie in een pan en bak de tomaat, bosui en paprika 2-3 minuten. Zet het vuur wat lager en voeg de Heinz Traditional Pastasaus toe.
6.
Zodra de saus suddert voeg je de bulgur toe. Mix deze op laag vuur goed duur de saus. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.
7.
Roer de komkommermix door de bulgur wanneer deze is afgekoeld en besprenkel met het sap van de rest van de limoen. Voeg zout en peper toe en garneer met de rest van de granaatappelpitjes.