Gevulde pittige pompoen

RDP

Gevulde pittige pompoen
 Gevulde pittige pompoen
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
90 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

100g couscous

2 aardappels

2 varkensbraadworsten

roomboter

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

400ml kippenbouillon

1 pompoen ca. 2kg

100g doperwten

6 kastanjechampignons

1 winterwortel

1 stengel bleekselderij

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 tl ras el hanout

1 tl kaneelpoeder

peterselie

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2.
Was de pompoen, snijd het kapje eraf en hol uit met een lepel. De pitten en de draden kunnen weg.
3.
Verwijder het vel van de worstjes. Verwarm wat olijfolie in een hapjes- of braadpan en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Haal het uit de pan en houdt apart.
4.
Snijd de champignons in stukjes en bak ze 5 minuten in dezelfde pan als het vlees. Haal uit de pan en meng ze door het vlees.
5.
Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de bleekselderij. Bak dit met wat boter glazig in dezelfde pan als de champignons. Voeg vervolgens de ras el hanout en het kaneelpoeder toe en bak dit 1 minuut mee. Schenk dan al roerend de kippenbouillon bij het mengsel en laat 5 minuten sudderen.
6.
Snijd de wortel en aardappel in blokjes en voeg dit, samen met de doperwten en de couscous toe aan het mengsel met de bouillon. Laat dit nog 5 minuten doorkoken.
7.
Voeg de worst, champignons en Heinz Traditional Pastasaus toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met peterselie, peper en zout.
8.
Verpak de buitenkant van de pompoen en het kapje in aluminium folie en doe in een ovenschaal of braadslee. Vul de pompoen met de saus en bak samen met het kapje 50 minuten in de oven of tot het vruchtvlees van de pompoen zacht is.
9.
Garneer met peterselie en serveer.