Superhelden lasagne

RDP

Superhelden lasagne
 Superhelden lasagne
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
60 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

5 vellen lasagne

150g geraspte kaas

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

100ml kippenbouillon

groentebouillon

1 courgette

1 aubergine

2 wortelen

2 zoete puntpaprika's

2 stengels groene selderij

1 bloemkool

2 rode uien

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl paprikapoeder

1/2 tl anijspoeder

nootmuskaat

pijnboompitten

olijfolie

basilicum

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verhit je barbecue tot ongeveer 200 °C. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakjes van ongeveer een halve cm. Besprenkel dit met zout en zet opzij tot ze parelen.

2.
Zet een pan op het vuur en voeg zowel de olijfolie als het komijnpoeder, paprikapoeder en anijspoeder toe. Verwarm dit 2 minuten.
3.
Snipper de ui, wortel en selderij en voeg deze toe aan de pan. Bak totdat de groente zacht is.
4.
Leg de paprika, courgette en aubergine op de overige ruimte op de barbecue en grill ze. Leg vervolgens opzij tot het vormen van de lasagne.
5.
Kook de bloemkool 20 minuten in groentebouillon tot deze nagenoeg uit elkaar valt. Wil je meer barbecuesmaak aan de bloemkool, haal hem dan eerder uit de bouillon en grill nog even op de barbecue.
6.
Doe de bloemkool in een blender met de kippenbouillon en 100g geraspte kaas. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak en mix alles tot een kaassaus.
7.
Begin voor het samenstellen van de lasagne met een laag Heinz Traditional Pastasaus en de ui, selderij en wortel. Leg hierboven op een laagje aubergine.
8.
Voeg een lasagnevel toe en leg daarop de courgette, paprika en een deel van de kaassaus.
9.
Herhaal stap 7 en 8 tot je lasagne de gewenste hoogte heeft. Eindig met kaassaus en voeg de rest van de kaas toe.
10.
Plaats de lasagne op de barbecue op een indirecte zone gaar 20-25 minuten met een gesloten deksel. Garneer met pijnboompitten en basilicum.