Spaghetti met geroosterde pompoen en spekjes

RDP

Spaghetti met geroosterde pompoen en spekjes
 Spaghetti met geroosterde pompoen en spekjes
DIENEN 4
BEREIDINGSTIJD
45 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

300g spaghetti

200g spekjes

Parmezaanse kaas

1 pot Heinz Traditional Pastasaus

1 oranje pompoen

1 ui

2 teentjes knoflook

25ml olijfolie

rozemarijn

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2.
Was de pompoen onder de kraan en droog hem af. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de draden en pitten met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes en leg deze op een bakplaat.
3.
Doe de olijfolie in een kopje. Pers de knoflook en roer dit door de olijfolie. Giet dit mengsel vervolgens over de pompoen samen met de naaldjes van enkele takjes rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout en zet 30 minuten in de oven.
4.
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5.
Snipper de ui en fruit deze in een pan met wat olijfolie. Doe vervolgens de Heinz Traditional Pastasaus erbij en verwarm dit op laag vuur.
6.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
7.
Doe de spaghetti in de pan met de saus en schep goed om. Voeg de pompoenblokjes toe tot slot de uitgebakken spekjes.
8.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.