Heinz Weetjes

Wist je ...?

Dat voor Heinz Ketchup een snelheidslimiet geldt? Dat onze ketchup zelfs wordt gegeten in de ruimte? En dat er in Zeeland de meeste ketchup per inwoner wordt gegeten? Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over Heinz Tomato Ketchup!

 

Fact #1

We have a speed limit

Maximaal 0.045 km per uur. Dát is pas echt lekker langzaam. Want pas als onze ketchup zo heerlijk traag uit de fles komt, wordt de hele productie goedgekeurd!

 

Fact #2

Heinz in space!

Heinz Tomato Ketchup is officieel door de NASA goedgekeurd voor gebruik in de ruimte. In het International Space Station.

Fact #3

Ketchupprovincie van Nederland

Binnen Nederland is Zeeland de koploper met jaarlijks 1,25 liter p.p. Flevoland (1,05 liter) en Utrecht (1,02 liter) blijven achter.

Fact #4

Beetje tempo

Wil je net even sneller van je langzame ketchup genieten? Geef dan een tik op het 57 icoon op de hals van de fles. Komt de ketchup er snel uit!

Fact #5

Elst, de poort naar Europa

Sinds 1958. Toen Heinz neerstreek in Elst. Ja! Vanaf dat moment staat in Elst de grootste ketchupfabriek van Europa.

Fact #6

Chinese roots

Waar de naam ketchup vandaan komt? Sommigen denken dat het van het Chinese ke-tsiap afstamt anderen dat het van het Franse woord escaveche is

Fact #7

Wereldkampioen tomaten!

Heinz gebruikt wereldwijd de meeste tomaten. 2 miljoen ton per jaar! In de ketchup, pastasaus en ook in tomatensap. Proost. Op de kampioen!

Fact #8

5 ingrediënten

Pure, zongerijpte tomaten, suiker, zout, azijn, kruiden. Even mengen volgens geheim recept. En klaar is de lekkerste Tomato Ketchup van de wereld.

Fact #9

Before ketchup

Het eerste product dat H.J. Heinz lanceerde, voordat hij zijn bekende Ketchup uitvond, was... mierikswortel!

Fact #10

Wereldrecord ketchup drinken…

Dustin Phillips kreeg het voor elkaar om 91% van een fles met 400 gram ketchup leeg te drinken in slechts 33 secondes.

Fact #11

I ♥ ketchup

Elke seconde worden er wereldwijd 3 flessen Heinz Ketchup verkocht. Dat zijn ruim 650 miljoen flessen per jaar in meer dan 140 landen!


 

Wil je alles weten over Heinz? Van het ontstaan. Het tijdloze design. En de advertising? Lees dan dit boek met een geweldig verhaal, uit passie ontstaan: Bestellen