Foodies

 

The Messy Chef

Wie?    Jelle Beeckman

Instagram:    @the_messy_chef_blog

Blog: https://themessychef.be/

Hallo, ik ben Jelle, een 30 jarige Belg met een passie voor eten en een aangeboren onvermogen om mijn keuken ietwat schoon te houden tijdens het koken. Een eigenschap die mij destijds de bijnaam ‘the messy chef’ opleverde en waarmee ik dus nu door het leven ga op mijn foodblog www.themessychef.be.  Elke week trotseer ik de chaos in mijn keuken om de lezers van mijn blog lekkere, gemakkelijke en tevens originele recepten met een twist voor te schotelen. Ik hou er erg van omdat ik er mijn creativiteit in kwijt kan en zo mensen met dezelfde passie voor lekker eten kan ontmoeten. Koken en eten zijn voor mij de ultieme ontspanning, de afwas net wat minder.

Ik kamp met een lichte sausjes verslaving. Een verslaving waar ik al sinds mijn kindertijd mee zit, een lepeltje ketchup op mijn bord was namelijk de enige manier om mij groenten te doen leren eten. Ondertussen eet ik gewoon lekker alles, maar dat lepeltje saus, dat is gebleven.


 

The Sandwichformule

Wie?    Truusje Rauwerda

Instagram:    @desandwichformule

Blog: https://desandwichformule.nl/

Ik ben Truusje Rauwerda, 27 jaar en kom uit Leeuwarden. Als je me zoekt kun je het beste eerst even in m'n keuken kijken, want daar ben ik het vaakst te vinden. Ik ben niet alleen dol op koken, maar schuif ook heel graag een lekkere taart of cake de oven in. Verder word ik heel erg vrolijk van mijn honden en van reizen. In 2016 ben ik gestart met mijn blog www.desandwichformule.nl omdat ik graag een plek wilde creëren om mijn creativiteit te uiten.. Waarom ik meedoe aan de Heinz Challenge? Ik ben graag creatief bezig en houd wel van een uitdaging, dus deze kans kon ik niet laten lopen.

 

En ja, natuurlijk wil ik heel graag winnen!


 

FoodBlaBla

Wie?    Jacqueline Sluijter

Instagram?    @FoodBlaBla

Blog: https://foodblabla.nl/

Mijn naam is Jacqueline Sluijter, eigenaar van Foodblabla blog & foodblabla studio.

Ik ga er mee naar bed en ik word er mee wakker: FOOD! En daarom kan ik dus ook de hele dag kletsen over eten, vandaar de naam van mij blog: “FOODBLABLA..’’.

Persoonlijk doe ik dit vanuit mijn liefde & passie voor eten. Ik krijg er positieve energie van en daar ontstaan soms de heerlijkste recepten uit, die ik dan vervolgens uitprobeer, uitwerk en graag met andere mensen deel.

Volgens mij heb ik het mooiste en lekkerste beroep wat er bestaat en dit ga ik zeker nog heel lang volhouden. Zeker tot aan het moment dat ik niet meer zelf zou kunnen koken, maar hé dan zorg ik er gewoon voor dat iemand anders dat voor mij gaat doen…

”lets make food happen”, together!

Liefs,

Jacq


BBQ Bastard

Wie?    Simon Vanbecelaere

Instagram?    @the_bbq_bastard

Blog: https://www.thebbqbastard.com/

"Practice what you preach!" Het motto waarmee alles begon. Als 32 jarige toegepast psycholoog en vader van 2 kinderen gaf ik o.a. positieve psychologie als therapie waarin ik sprak over het verlengen en delen van geluksmomenten. Het delen van liefde voor eten en koken op vuur werkte inspirerend. Steeds meer mensen vroegen om recepten met als resultaat dat mijn blog in huidige vorm zich ontwikkelde. Hoewel de focus nu meer op BBQ recepten ligt dan op het delen van mijn geluksmomenten blijven beiden sterk verstrengeld. Het koken op vuur zorgt voor leuke verbindende momenten, samen eten en plezier maken hoort daarbij. Toen mij gevraagd werd of ik het zag zitten om aan de Heinz Favourite foodie challenges deel te nemen overwon mijn nieuwsgierigheid en interesse dan ook al snel de onzekerheid die ermee gepaard ging. Door mee te doen aan deze challenge hoop ik mijn passie voor het koken op vuur te kunnen delen en mensen kennis te kunnen laten maken met interessante technieken die tot nu toe nog weinig bekend zijn. Dat zou op zich voor mij al een overwinning zijn!


Dishtales

Wie?    Ashkan Mortezapour

Instagram:    @Dishtales

Blog: https://dishtales.com/

Mijn naam is Ashkan, ik ben 33 jaar oud en woon in Amsterdam. In het dagelijks leven ben ik veel op pad om lekker eten te fotograferen of zit ik met een kopje koffie achter mijn laptop foto's te editen. Op mijn platform Dishtales deel ik heel veel lekker eten, nieuwe foodspots (in verschillende landen en steden) en mooie verhalen achter gerechten. Voor dat laatste ga ik bij mensen langs en volg ze in hun keuken. Terwijl ze hun favoriete gerecht bereiden ontdek ik wie ze zijn en waarom juist dat gerecht hun signature dish is. Het verhaal achter het gerecht deel ik vervolgens op mijn platform mét het recept en natuurlijk een hoop lekkere foto's.

Een leuk feitje/weetje: Ik studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en rolde gelijk na mijn studie in een 9-5 job waarbij ik elke dag braaf in pak bij de klant moest verschijnen als consultant. In 2014 gooide ik het roer om en startte mijn website en bedrijf: Dishtales.

Ik ben opgegroeid in een Iraans huishouden, waar ik elke dag van de meest fantastisch Perzische gerechten heb mogen genieten die mijn moeder klaarmaakte. Het enige niet-Perzische product dat áltijd in onze koelkast aanwezig was is Heinz tomatenketchup. Heinz heeft lekkere, mooie producten waar ik graag mee kook en om de strijd aan te gaan met andere foodies die dat ook vinden is natuurlijk awesome!

Als chef is het mijn doel om met de smaken van het Midden-Oosten mensen te blijven verrassen!