Shakshuka

RDP

Shakshuka
 Shakshuka
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
45 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

Platbrood

1 blik Heinz Tomato Beans

4 grote eieren

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 gele paprika

1 blik Heinz Tomato Gepeld

1 el gerookte paprikapoeder

1 el olijfolie

1 tl gedroogde chilivlokken

peterselie

BEREIDINGSWIJZE
1.
Snijd de ui en de paprika en plet de knoflook. Doe olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe.
2.
Bak totdat deze zacht beginnen te worden en voeg dan de paprika en het gerookte paprikapoeder toe. Bak dit nog 5 minuten.
3.
Voeg de Heinz Tomato Gepeld en Heinz Tomato Beans toe aan het mengsel en roer goed door. Laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer af en toe door.
4.
Maak 4 kuiltjes in de saus met de achterkant van een lepel. Breek de eieren één voor één in een kopje en giet ze in de kuiltjes. Laat nog een paar minuten staan op laag vuur totdat de eiwitten gestold zijn en de eigelen nog licht vloeibaar.
5.
Doe er wat chilivlokken en peterselie over en serveer met geroosterd platbrood.