Mediterranean shepherd's pie

RDP

Mediterranean shepherd's pie
 Mediterranean shepherd's pie
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
70 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

500g kruimige aardappelen

1 bol mozzarella boter

1 fles Heinz Tomato Frito

1 courgette

1 rode paprika

1 aubergine

400g linzen

1 ui

1 teentje knoflook

1 el groene pesto

2 takjes rozemarijn

2 takjes oregano

olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2.
Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Snijd de uien, de knoflook, de rozemarijn en de oregano fijn en snijd de courgette, aubergine en paprika in kleine stukjes. Bewaar de rozemarijn en oregano in aparte bakjes.
3.
Zet ondertussen een grote pan op het vuur en fruit de uien in de olijfolie. Voeg de courgette, aubergine en paprika toe en bak alles ca. 10 minuten op middelhoog vuur tot de groenten lichtbruin kleuren.
4.
Voeg de knoflook, linzen, pesto en rozemarijn toe en bak dit een minuut mee.
5.
Voeg de Heinz Tomato Frito toe en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht.
6.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een klontje boter. Snijd de mozzarella in grove stukken en voeg samen met de oregano toe aan de puree.
7.
Doe de groente in een ruime ovenschaal. Schep de aardappelpuree er boven op zodat de groente compleet bedekt is met puree.
8.
Plaats de Shepherd's pie 20-30 minuten in de oven en serveer.