Lasagne

RDP

Lasagne
 Lasagne
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
90 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

lasagnebladen

500g rundergehakt

2 plakjes gerookt spek

50ml melk

50g boter

100g geraspte kaas

1 fles Heinz Tomato Frito

120g gesneden champignons

2 teentjes knoflook

1 bouillonblokje

50g bloem

1 tl oregano

olijfolie

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en bak het gehakt daarin bruin. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2.
Voeg vervolgens de champignons en het spek toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg dan de Heinz Tomato Frito toe en laat even sudderen.
3.
Doe de oregano en het bouillonblokjes in de pan en giet er 200ml water bij. Kook dit 15 minuten onder regelmatig roeren.
4.
Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een pan te laten smelten en de bloem toe te voegen. Verwarm ondertussen de melk. Laat de boter met bloem kort koken op laag vuur en voeg geleidelijk de warme melk toe.
5.
Pak een ovenschaal voor het opbouwen van de lasagne. Begin met een heel dun laagje rode saus om ervoor te zorgen dat de bladen niet vastplakken aan de bodem. Leg vervolgens de lasagnebladen in de ovenschaal. Wissel tussen elke laag af met een laag rode saus en een laag witte saus. Herhaal dit tot alle saus is gebruikt. Eindig met een laag witte saus en de geraspte kaas.
6.
Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.