Groentelasagne

RDP

Groentelasagne
 Groentelasagne
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
60 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 el olijfolie om in te bakken

1 ui, gesnipperd

1 wortel, in kleine blokjes

2 courgettes, in stukken

350 g Heinz Tomato Frito

350 g Heinz Tomato Gezeefd

peper, naar smaak

800 g bladspinazie, gewassen

2 tenen knoflook, fijngehakt

9 lasagnevellen

1 bol mozzarella van 125 g, uitgelekt en in plakjes

BEREIDINGSWIJZE
1.
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2.
Verwarm 2 el olijfolie op middelhoge temperatuur in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg dan de wortel en courgette toe en bak ze een minuutje mee.
3.
Voeg de Heinz Tomato Frito, Heinz Tomato Gezeefd en de peper toe, doe de deksel op de pan en laat op lage temperatuur ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
4.
Verwarm in een andere grote koekenpan of wok 2 el olijfolie en bak de spinazie en knoflook tot de spinazie geslonken en zacht is. Druk in een vergiet het vocht uit de spinazie.
5.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schep er een dunne laag van het groentemengsel in. Schep daarop een derde van de spinazie en verdeel een derde van de lasagnevellen erover, gevolgd door een derde van het groentemengsel. Herhaal deze lagen om en om en eindig met het groentemengsel. Leg daarop de plakjes mozzarella.
6.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.