Groentepasta

RDP

Groentepasta
 Groentepasta
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
25 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

2 el olijfolie om in te bakken

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 takjes rozemarijn, fijngehakt

1 courgette, in stukken

1 kleine winterwortel, in kleine stukjes

1 gele paprika, in reepjes

350 g Heinz Tomato Frito

350 g Heinz Tomato Gezeefd

50 ml water

peper, naar smaak (optioneel)

300 g spaghetti

5 takjes basilicum, fijngehakt

200 g belegen kaas, geraspt

40 g geroosterde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE
1.
Verwarm de olijfolie op middelhoge temperatuur in een grote koekenpan en bak de ui in een paar minuten zacht. Voeg dan de knoflook, rozemarijn, courgette, wortel en paprika toe en bak ze nog een minuutje mee.
2.
Voeg de Heinz Tomato Frito, Heinz Tomato Gezeefd en het water toe, roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de saus dan onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en breng eventueel op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en houd de saus warm tot de pasta klaar is.
3.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over 4 borden, schep de saus erover en garneer met de basilicum, de geraspte kaas en pijnboompitten.