Tomaten basilicumsorbet

RDP

Tomaten basilicumsorbet
 Tomaten basilicumsorbet
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
10 minuten + 3 uur vriestijd
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

500ml Heinz Tomato Gezeefd

3 el citroensap

tabasco

125g witte basterdsuiker

basilicum

zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Verwarm 150ml water met het citroensap en de basterdsuiker tot een suikersiroop. Laat afkoelen.
2.
Voeg de Heinz Tomato Gezeefd, de tabasco en 1 el gehakte basilicum hier aan toe en breng op smaak met wat zout.
3.
Schenk het mengsel in een diepvriesbestendig schaaltje en doe minimaal 3 uur in de vriezer. Roer het mengsel elk uur door met een vork om kristalvorming te voorkomen. Mocht je de sorbet wat luchtiger willen, sla dan een eiwit stijf en roer door de halfbevroren sorbet.
4.
Vorm kleine bolletjes uit de sorbet en schep deze in een hoog glaasje. Garneer met basilicum.