Köfte in pittige tomatensaus

RDP

Köfte in pittige tomatensaus
 Köfte in pittige tomatensaus
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

2 el paneermeel

500g rundergehakt

1 ei

1 pak Heinz Tomato Blokjes Naturel

1 ui

1 tl kaneelpoeder

1 mespunt cayennepeper

1 tl gemalen komijn

3 el peterselie

2 el koriander

2 el olijfolie

1 el honing

peper en zout

8 spiesen

BEREIDINGSWIJZE
1.
Snipper de ui en doe deze samen met het paneermeel, ei, kaneelpoeder, peper, zout en de peterselie in een kom. Meng dit en voeg het gehakt toe. Zorg ervoor dat het kruidenmengsel goed is gemengd met het gehakt.
2.
Week de spiesen in water om te voorkomen dat ze verbranden. Vorm 16 kleine worstjes van het gehakt en rijg er 2 aan elke spies.
3.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten gaar. Haal de köfte uit de pan en houd ze warm.
4.
Voeg de Heinz Tomato Blokjes Naturel toe aan de pan die je net hebt gebruikt voor de köfte. Doe hier de honing, cayennepeper, komijn en de helft van de koriander bij. Verwarm kort zodat alle ingrediënten goed kunnen mengen.
5.
Doe de köfte in een kom met de tomatensaus en de rest van de koriander. Serveer met salade en couscous.