Gegrilde zalmmoot

Gegrilde zalmmoot
 Gegrilde zalmmoot
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 moten zalm

4 el Heinz Tomato Frito

10 tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

1 el tijmblaadjes

1 el rozemarijnblaadjes

3 el olijfolie

basilicum

peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
1.
Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en ontvel ze. Halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2.
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
3.
Voeg de tomaat, Heinz Tomato Frito, tijm en rozemarijn toe en schep door. Laat het geheel 10-15 zachtjes sudderen.
4.
Bestrijk de zalmmoten lichtjes met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 3-4 per minuten per kant. Ze zijn van binnen dan nog rosé.
5.
Roer wat basilicum door de saus en breng op smaak met peper en zout.
6.
Serveer de zalmmoten met de zelfgemaakte tomatensaus, ook lekker in combinatie met risotto.