Vegetarische auberginelasagne

RDP

Vegetarische auberginelasagne
 Vegetarische auberginelasagne
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
30
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

1 fles (495 g) Heinz Tomato Frito Creations Garlic Extract & Mediterranean Herbs

2 aubergines

1 ui

1 courgette

1 prei

2 eetlepels olijfolie

snufje nootmuskaat

250 ml bechamelsaus

250 g verse lasagnebladen

100 g geraspte kaas

BEREIDINGSWIJZE
1.

Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 cm dikte. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Snijd de prei in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergineplakken ongeveer 5 minuten.
3.
Verhit in een andere pan de overige olijfolie en bak de ui, courgette en prei gedurende een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg ook een snufje nootmuskaat toe.
4.
Voeg de Heinz Tomato Frito Creations toe en laat de groentesaus 5 minuten sudderen.
5.
Vet een ovenschaal in en giet een beetje bechamelsaus op de bodem. Leg twee lasagnebladen in de ovenschaal, bedek de lasagnebladen met aubergineplakken en schep hierover een laagje groentesaus en daarna een laagje bechamelsaus. Herhaal deze stappen drie keer en eindig met lasagnebladen.
6.
Leg een laatste laag aubergineplakken over de lasagne en maak af met bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne 20 minuten in een voorverwarmde oven.
7.
Breng naar eigen wens op smaak met peper en zout.