Couscous met gehaktballetjes

RDP

Couscous met gehaktballetjes
 Couscous met gehaktballetjes
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
20
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

1 fles (495 g) Heinz Tomato Frito Creations Caramelised Onions & Shallots

2 teentjes knoflook

1 courgette

4 wortelen

100 g sperziebonen

500 ml water

1 groentebouillonblokje

2 eetlepels olijfolie

16 rundergehaktballetjes

2 theelepels Ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)

1 theelepel paprikapoeder

300 g couscous

100 g uitgelekte kikkererwten

BEREIDINGSWIJZE
1.

Snijd de knoflook fijn en de groenten in blokjes. Breng 500 ml water met 1 bouillonblokje aan de kook.

2.
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes volgens verpakking. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet deze apart.
3.
Bak in dezelfde pan de knoflook en de groenteblokjes ongeveer 5 minuten.
4.
Voeg de Heinz Tomato Frito Creations, Ras el hanout en paprikapoeder toe en laat het geheel een paar minuten sudderen. Voeg daarna de gebakken gehaktballetjes toe.
5.
Voeg de droge couscous, de hete groentebouillon en de kikkerwerten toe aan de saus. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken op laag vuur.
6.
Breng naar eigen wens op smaak met peper en zout.