Shakshuka

RDP

Shakshuka
 Shakshuka
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

1 fles (495 g) Heinz Tomato Frito Creations Roasted Peppers & Onions

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 rode paprika’s

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gemalen komijnzaad

1 eetlepel paprikapoeder

4 eieren

15 g verse koriander

BEREIDINGSWIJZE
1.

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes.

2.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui.
3.
Voeg de gesneden knoflook en paprika toe aan de pan. Voeg vervolgens het komijnzaad en paprikapoeder toe. Laat het geheel 2 minuten bakken.
4.
Voeg de Heinz Tomato Frito Creations toe. Laat de saus 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.
5.
Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus en breek de eieren hierin. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 5 tot 7 minuten sudderen, of tot het eiwit gestold is.
6.
Bestrooi de Shakshuka met fijngehakte koriander. Breng naar eigen wens op smaak met peper en zout.

 

Serveertip: voeg gesneden ciabatta brood toe om in de Shakshuka te dopen