" "

Heri Heri

Heri Heri
 Heri Heri
PORTIES 4
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

500 gram bakkeljauw aan de graat

150 ml kokos olie, ongeraffineerd

30 gram tomaten puree

1 cassave geschild in blokjes van 3 cm

2 napi’s gehalveerd

1 witte zoete aardappel

1 groene banaan gepeld en in drieën

1 gele banaan gepeld en in drieën

1 dasi taya geschild in blokjes van 3 cm

1 madame-jeanette, heel

BEREIDINGSWIJZE
1.

Spoel het zout van de bakkeljauw en week deze 15 minuten in ruim koud water.Neem vers water en kook de bakkeljauw 20 minuten. Proef de bakkeljauw! Is hij nog te zout naar jou smaak? Kook dan weer vers water en zet de bakkeljauw nog een keer op.Pluis de vis en voel goed of je alle graten hebt verwijderd.

2.
Verhit 100 milliliter kokos olie ongeraffineerd in een ruime hapjes pan en bak de bakkeljauw op half hoog vuur in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee totdat deze ontzuurd is. Voeg vervolgens de madame-jeanette toe en bak nog 5 minuten.
3.
Breng 1 liter water met een klein beetje zout aan de kook en kook de cassave in ongeveer 20 minuten gaar.
4.
Breng 2 liter water met een klein beetje zout aan de kook en kook de napi, zoete aardappel, dasi taya  en bananen gaar. Alles is gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.De gele banaan is als eerste gaar, na ongeveer 10 minuten, haal deze uit de pan en houd deze apart.De dasi taya, groene banaan, napi en zoete aardappel zijn na ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.Houd de bananen en dasi taya warm en laat de napi en zoete aardappel afkoelen, zodat je de schil kunt verwijderen.
5.
Verwijder de madame-jeanette aan het steeltje of met een lepel. Je kunt de peper op een schaaltje apart erbij serveren.