BASKISCHE KIP

BASKISCHE KIP
 BASKISCHE KIP
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
45 MINUTEN
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

8 kippendijen

2 gele paprika’s, zaadlijsten verwijderd en dun gesneden

1 ui, in dunne plakjes gesneden

125 g chorizo, in stukjes gesneden

2 tl paprikapoeder

2 blikken Heinz Tomato Polpa 400g

200 ml kippenbouillon

50 g groene olijven, in plakjes gesneden

Handjevol peterselie

BEREIDINGSWIJZE
1.

Snijd het overtollige vet van de kippendijen weg en bestrooi met peper. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de helft van de kippendijen met het vel naar beneden toe, bak gedurende 4 minuten, of tot het vel knapperig en goudbruin is. Draai de kippendijen en bak de andere kant 3 minuten bruin. Doe de kippedijen in een kom en bak de resterende kippendijen op dezelfde manier bruin, zet apart in de kom terwijl je de saus maakt.

2.
Bewaar een eetlepel kookvet in de pan om de saus te maken, bak de chorizo ​​krokant, voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 minuten tot de uitjes zacht beginnen te worden. Voeg de paprika’s en het paprikapoeder toe en giet de Heinz Tomato Polpa erbij, gevolgd door de bouillon. Leg alle stukjes kip terug in de pan, leg de kippendijen met de velzijde naar boven in de saus en schep continue de saus over de kip. Breng het geheel zachtjes aan de kook, dek gedeeltelijk af en kook gedurende 20-25 minuten.
3.
Bestrooi het mengsel met de gesneden olijven en peterselie, en zet de pan op tafel om te serveren.