Stoofpot met rundvlees

RDP

Stoofpot met rundvlees
 Stoofpot met rundvlees
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
45minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

300 g stoofvlees, gesneden in blokjes van 3 cm

2 el bloem, naar smaak gekruid

2 el zonnebloemolie

2 el boter

400g aardappelen, gehalveerd

4 grote wortels, geschild en in stukjes gesneden

3 stengels bleekselderij, in plakjes

Klein takje verse tijm

300 ml bouillon

520g Heinz Tomato Frito 350 g

Peterselie en knapperig brood om te serveren

BEREIDINGSWIJZE
1.

Gooi de blokjes gesneden rundvlees in de gekruide bloem zodat deze evenredig bedekt worden. Verhit een braadpan met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie en boter toe aan de pan, voeg de helft van het gekruide rundvlees toe en bruin aan alle kanten. Leg dit vlees apart, terwijl je deze stappen herhaalt met het resterende vlees.

2.
Giet de bouillon bij het vlees in de pan, schraap de bodem van de pan om te blussen, voeg de groenten, kruiden en het gebakken rundvlees toe samen met eventueel kookvocht. Voeg de Heinz Tomato Frito toe en roer, breng de stoofpot aan de kook en dek af, laat alles rustig sudderen op een laag vuur. Laat 2 tot 3 uur op het vuur staan, tot het vlees zacht geworden is. Verwijder de deksel en laat nog 20 minuten sudderen om de saus dikker te maken.
3.
Serveer in kommetjes, en bestrooi met gehakte peterselie en wat knapperig brood