Quiche

RDP

Quiche
 Quiche
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
45 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

3 el olijfolie om in te bakken

5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart, ontdooid

300 g broccoli, in roosjes

2 uien, gesnipperd

1/2 el gedroogde oregano

3 takjes tijm, fijngehakt

1 rode paprika, in stukken

350 g Heinz Tomato Frito

4 eieren

100 g oude kaas, geraspt

6 cherrytomaatjes, gehalveerd

2 takjes basilicum, grof gehakt

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor tot 190 ºC en vet een quichevorm (Ø 26) in met 1 eetlepel olijfolie. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

2.
Breng een pan met ruim water op middelhoge temperatuur aan de kook en kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaat. Spoel af met koud water en zet opzij.
3.
Verwarm de rest van de olijfolie op middelhoge temperatuur in een grote koekenpan en fruit de uien. Voeg dan de oregano, tijm en paprika toe en bak ze een minuutje mee.
4.
Voeg de Heinz Tomato Frito toe en roer alles goed door. Breng de saus dan aan de kook en laat onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
5.
Doe de eieren en geraspte kaas in een schaaltje en roer ze met een garde door elkaar. Verdeel de broccoliroosjes over de beklede quichevorm, giet de saus eroverheen en schenk het eiermengsel gelijkmatig over de vulling. Leg als laatste de gehalveerde cherrytomaatjes erop, met de snijkant naar boven.
6.
Bak de quicke in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Garneer met het basilicum.