Pasta met kip en groenten

RDP

Pasta met kip en groenten
 Pasta met kip en groenten
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

4 el olijfolie om in te bakken

1 kleine aubergine, in stukken

1 kleine courgette, in halve plakken

1 el gedroogde oregano

2 tenen knoflook, fijngehakt

350 g Heinz Tomato Frito

350 g Heinz Tomato Gezeefd

1 el wittewijnazijn

125 g doperwten uit de diepvries, ontdooid

300 g penne

300 g kipfilet, in reepjes

1/2 tl paprikapoeder

5 takjes basilicum, grof gehakt

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoge temperatuur in een grote koekenpan en bak de aubergine in een paar minuten beetgaar. Herhaal met weer 1 eetlepel olijfolie en de courgette. Leg de gebakken groenten op een bord, strooi de oregano erover en zet opzij.

2.
Verwarm weer 1 eetlepel olijfolie op middelhoge temperatuur in dezelfde koekenpan en bak de knoflook in een paar minuten zacht. Voeg de Heinz Tomato Frito, Heinz Tomato Gezeefd en azijn toe en roer alles goed door. Breng de saus dan aan de kook en laat ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken.
3.
Voeg wanneer de tijd erop zit de aubergine, courgette en doperwten toe. Laat onder af en toe roeren nog eens 3 minuten zachtjes doorkoken. Doe dan de deksel op de pan en houd de saus warm tot de pasta en de kip klaar zijn.
4.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5.
Doe de kipfilet, het paprikapoeder en de rest van de olijfolie in een kom en meng goed. Zet dan een koekenpan op hoge temperatuur en bak de kip in een paar minuten goudbruin en gaar.
6.
Giet de pasta af en verdeel over 4 borden. Schep de saus erover, leg de kip erop en garneer met het basilicum.