Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Zomerse blondies met frambozen en aardbeien

Ingrediënten:

6 el Heinz [Seriously] Good Mayonaise (120 gram)

100g zelfrijzend bakmeel

100g witte chocolade, om te smelten

50g witte chocolade, fijngehakt

3 eieren

125g kristalsuiker

1 tl vanille-extract

75g aardbeien

50g frambozen

  • Porties: 4

Methode:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een brownie-bakvorm van ongeveer 20 cm bij 20 cm in met boter of gebruik een bakspray. Bekleed de vorm met een vel bakpapier.

2. Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en snijd ze in stukjes. Was de frambozen en dep ze droog met keukenpapier. Leg het fruit aan de kant voor later gebruik. 

3. Smelt 100 gram van de chocolade au bain-marie. Zet hiervoor een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Plaats in de pan een kom, die het water niet raakt, en smelt hier de chocolade in.

4. Klop de eieren luchtig met de suiker en het vanille-extract. 

5. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en mix dit er direct doorheen, om stollen te voorkomen. 

6. Schep daarna de Heinz [Seriously] Good Mayonaise toe en mix dit erdoor. 

7. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er kort doorheen tot een egaal beslag. 

8. Voeg tot slot de stukjes aardbei en fijn gehakte chocolade toe aan het beslag. Giet vervolgens het beslag in de vorm en verdeel de frambozen over het beslag en druk ze lichtjes aan. 

9. Schuif de blondie in de oven en bak de Blondie gedurende 30 à 35 minuten in de oven op 170 graden. Controleer of de blondie gaar is door met een sateprikker in de blondie te prikken en te kijken of deze er droog uitkomt.

10. Laat de blondie even afkoelen op een rooster en haal deze daarna voorzichtig uit de vorm. Snijd de blondie in vierkante stukjes. 

print